Підприємство, що заморожує ягоди, проконсультували стосовно безпечної експлуатації аміачно-холодильних установок

Консультативну підтримку отримало від фахівців Управління Держпраці у Рівненській області одне з підприємств харчової галузі Рівненщини, що спеціалізується на заморожуванні ягід. Головний державний інспектор відділу нагляду на об’єктах підвищеної небезпеки та гірничого нагляду Валерій Грабовський в рамках кампанії «Україна працює» провів семінар-нараду «Правила безпечної експлуатації аміачно-холодильних установок» та надав технічну консультацію з попередження нещасних випадків під час експлуатації обладнання підвищеної небезпеки.

Фахівець наголосив, що аміак є токсичною і вибухонебезпечною речовиною і холодильна установка з цим холодильним агентом належить до устаткування підвищеної небезпеки. Учасники семінару розглянули питання:

  • обслуговування — пуск, зупинку та регулювання режиму роботи, який характеризується температурою кипіння, конденсації, переохолодження, всмоктування і нагнітання;
  • підтримання заданого температурного режиму в охолоджуваних об’єктах;
  • подачу проміжного холодоносія у виробничі цехи;
  • усунення несправностей у роботі та проведення дрібного поточного ремонту обладнання;
  • ведення обліку роботи холодильної установки.

При експлуатуванні холодильної установки необхідно:

  • регулярно перевіряти стан всього обладнання;
  • здійснювати заходи, що забезпечують ефективну і безпечну роботу обладнання аміачно-холодильної установки;
  • систематично спостерігати за роботою машин, апаратів, контрольно-вимірювальних приладів і засобів автоматизації;
  • виявляти і своєчасно усувати причини, що порушують нормальний режим роботи;
  • проводити у встановлені строки профілактичні огляди і ремонти;
  • підвищувати надійність та ефективність роботи обладнання установки.

Посадовець також надав технічну консультацію з планово-попереджувальних робіт.

Більше рекомендацій для суб’єктів господарювання різних галузей – на інформаційному порталі Держпраці: www.pratsia.in.ua

About